Bumser, beskidte porer, fedtet og tør hud. Dette er nogle af de ting der også sker ved mænds hud. Det er individuelt for alle hvornår det rammer. For nogen er det året rundt, mens andre kun oplever det få gange om året. Selvom det er irriterende at se på, er der heldigvis en masse man kan gøre ved det – så her kommer lidt tips til behandle tør og fedtet hud.

Hvornår er huden fedtet?

Vigtigst er, at man først og fremmest finder ud af, hvorvidt du overhovedet har fedtet hud. Det forekommer oftest kun i ansigtet samt på brystet og ryggen, og derfor disse områder på kroppen der bør undersøges.

Måden dette ses på er, at huden typisk er skinnende og glat, uden linjer eller rynker. Hvis dette gør sig gældende, kan du med stor sandsynlighed sige at din hud er fedtet.

Hvordan du undgår fedtet hud

Man kan blandt andet bruge forskellige produkter, som vi kommer ind på i kommende afsnit. Men det har også meget med dine madvaner at gøre.

Skrub din hud

Når der skal renses hud, snakkes der ofte om at man skal exfoliere sin hud. Dette betyder at man fjerner døde hudceller og overskydende olier. Dette gøres ved at anvende ansigtsscrub eller en særlig sæbe, der indeholder diverse let slibende ingredienser.

Det anbefales at man gør dette mindst tre gange om ugen.

Bulldog Face Scrub

Undgå alt for fedtede produkter

Når du grundig har vasket dine områder med fedtet hud, kan du med fordel slutte af med en fugtighedscreme. Her er det vigtigt at du ikke vælger et produkt med for meget olie. Dertil kan man også bruge en face wash.

Rønsbøl Face WashRaunsborg MAN Face Wash

Hvad så med din tørre hud?

Jo nu skal du høre. Der er heldigvis mulighed for at gøre noget ved det! Du tror måske, at et godt bad kan råde bod på din tørre hud, men det er desværre ikke tilfældet. Faktisk er det varme vand blot med til at udtørre din hud yderligere. Vil man undgå at badet gør mere skade, anbefales det, at man begrænser varigheden til 5-10 minutter.

Forsigtig barbering

Barbering kan være meget irriterende for din hud, så det er vigtigt at huske sine fugtgivende produkter til at lindre og helbrede tørhed. Det anbefales at man inden barbering påfører et tykt lag barberskum i ansigtet. Når barberingen er overstået kan man med fordel behandle huden med en fugtighedsbevarende aftershave uden alkohol.

Bulldog Aftershave – Bulldog Sensitive After shave

Rensemidler bør ikke indeholde alkohol

Alkohol fjerner de naturlige olier fra ansigtet, og derfor en af de mest almindelige årsager til tør hud.

Fugtighedscremen er din bedste ven

Ligesom med fedtet hud, er det også her en god idé at anvende fugtighedscreme. Den er med til at beskytte huden og kan samtidig hjælpe huden med at føles smidig og blød. Olie her er dog tilgengæld med til at genopbygge fedtindholdet i din hud, og hjælper til med at forebygge forekomsten af tør hud.

Det anbefales at man smører sin hud ind morgen og aften.

Bulldog Sensitive Moisturiser – Bulldog MoisturiserRaunsborg Man Viking Repair

Ens for tør og fedtet hud

Uanset om det er tør hud eller fedtet hud skal man huske at notere sig, at solen kan skade huden. Dette uanset solarie og om det er koldt eller varmt udenfor.

Ganske som ventet er det også vigtigt at man spiser korrekt. Man skal huske sine omega-3 og 6 fedtsyrer i de daglige måltider (laks, valnødder, rapsolie osv.). Dette er med til at afhjælpe den tørre hud.

Ved den fedtet hud skal man helst undgå alkohol og fedtholdig kost. Drik masser af vand, spis sundt og varieret

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

one × 5 =

OP

X