Før man går i gang med at pleje sin hud, er det vigtigt at have identificeret sin hudtype. Der findes fem forskellige typer af hud.

Du har sikkert lagt mærke til, at der under mange af produktbeskrivelserne står, at den ene creme passer til normal hud, en anden til kombinationshud og en tredje til fedtet hud. Men hvad er egentlig op og ned på alle disse hudtyper, og hvordan identificerer du din hudtype? Dette indlæg hjælper med at identificere din type.

Normal hud

Det må siges at være den type, der er nemmest at have med at gøre. Du oplever kun meget få eller ingen bumser, den føles hverken tør eller fedtet, hudens porer er synlige, men hverken store eller tilstoppede og din hud føles generelt glat og sund.

Tæm den normale hud

Morgen: Her anbefaler vi en facewash fra Tom Robinn. Den smørres i ansigtet og skylles efter med varmt vand.

Et par gange om ugen: Face Scrub fra Bulldog, som fjerner døde hudceller.

Efter behov: Fugt huden med din favorit ansigtsvask eller creme. Et par idéer kunne være: en Quenching Fluid fra Tom Robinn

Fedtet hud

Det er ved fedtet hud man oplever at huden bliver skinnende. Dette er specielt i T-zonen (pande, næse og hage). Her er huden også langt mere tilbøjelig til at have store og synlige pore, hudorme og bumser, hvor din hud også er mere uren og ujævn.

Tæm den fedtede hud

Man må ”lide” lidt mere for skønheden, hvis denne hudtype.

Morgen og aften: Huden skal holdes så ren som muligt. Her anbefales en cleanser fra Tom Robinn.

Efter brug af cleanser, anbefales en toner eller tonic. Rønsbøls Skin Tonic passer til alle hudtyper og er fri for parfume. Ellers en Scruffing Toner fra Tom Robinn, som er lavet specielt til fedtet hud (tørres henover t-zonen).

Efter behov: Fugt din hud med en oliefri fugtighedscreme. Blotting D-Fluid er perfekt til det formål.

Et par gange om ugen: Face Scrub fra Bulldog kan ligesom med den normale hudtype, hjælpe med at fjerne de døde hudceller.

Én gang om ugen: Det ultimative resultat kommer ved brug af en ansigtsmaske. Den smørres nemt på ansigtet og man lader den sidde i 5-10 minutter. Her har Bulldog lavet den perfekte maske, til denne hudtype.
Den går grundigt ind og arbejder med huden, så huden med tiden bliver fri for bumser og andet uønsket.

Tør hud

Hvis du oplever tør hud, føles den stram og irriteret. Dette er specielt efter barbering eller vask. Huden skaller måske af i små flager eller ser rynket og udtørret ud med en mat og rug overflade.

Få fugt i huden

En gang om ugen: Igen vil vi anbefale en Face Scrub fra Bulldog. Den gør bare underværker for din hud. Ikke for hårdt eller for længe.

Par gange om dagen: Fugt huden med en lækker fugtigshedscreme. Vi anbefaler Bulldogs Moisturiser eller Rønsbøls Day og Night Cream.

Kombineret hud

Ved kombineret hud forståes det, som en kombination af en eller flere af de førnævnte hudtyper. De fedtede områder er ofte T-zonen. Det er også her bumserne oftest vil forekomme. De tørre områder ved denne hudtype er ofte kinderne og nogle gange også på panden.

Kontrollér den

Afhængig af, hvordan din hud er af den kombinerede type, kan du lave et mix af de ovenstående. Vi kommer dog alligevel med lidt tips og tricks.

Face Wash: Hjælper til at din hud ikke tørrer ud. Raunsborgs og Bulldogs er værd at anbefale til dette formål

Toner: Tom Robinn har lavet den perfekte toner, som er lavet specielt til en kombineret og også olieret hud. Tørres ud over T-zonen og andre steder huden føles fedtet.

Fugtighedscreme: Igen har Tom Robinn formået at lave en fugtighedscreme, som er perfekt til kombinationshuden. Påføres hver morgen og masseres blidt ind i huden.

Sensitiv hud

Det der kendetegner den sensitive hud, er en lav fedt produktion, huden overflade er mat, fin struktur, huden føles stram efter badet og der er ofte fine linjer ved øjne og mund.

Nem at pleje

Det er faktisk et af de hudtyper, der er nemmest af finde produkter til. Man skal bare gå efter “sensitive”. Ved Tom Robinn er det Rescue linien (den røde) man går efter.

 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

nine + two =

OP

X